Premiile Academiei Americane de Film – ediția 93 (prelungiri termene)

Premiile Academiei Americane de Film – ediția 93

Categoria: Film Internațional

Consiliul guvernatorilor Academiei a modificat regulamentul celei de a  93-a ediție a  premiilor Academiei în urma pandemiei globale coronavirus / COVID-19.

 

MODIFICĂRI PRINCIPALE:

 

  • Termenul de transmitere a componenței Comitetului de selecție a fost prelungit cu două luni respectiv 31 august 2020.
  • Termenul de înscrieri al producțiilor cinematografice desemnate au fost prelungite cu două luni, respectiv toate materialele de depunere solicitate trebuie trimise Academiei până marți, 1 decembrie 2020.
  • Eligibilitatea filmului a fost prelungită cu două luni și anume filmele trebuie să fi fost lansate între 1 octombrie 2019 și 31 decembrie 2020.
  • Filmele selectate de către fiecare țară, care au avut o lansare planificată anterior în săli de cinematograf, dar care sunt inițial puse la dispoziție printr-un serviciu de distribuție nonlinear de streaming comercial de renume sau video la cerere, pot fi luate în considerare de către Academie, în următoarele condiții:
  • Să fie prezentate documentele justificative cu privire la decizia guvernamentală și data de închidere a cinematografului, unde era planificată lansarea, precum și acordul de distribuție prin servicii la cerere. Documentația trebuie tradusă în limba engleză.
  • Filmul va fi pus la dispoziție pe site-ul securizat al membrilor Academiei, în termen de 60 de zile de la data de când acesta a fost desemnat de către țara de origine, fiind desemnat oficial de comisia de selecție pentru a reprezenta țara în competiție.
  • Că îndeplinește toate celelalte cerințe de eligibilitate.
  • Pentru ca filmele să îndeplinească mai ușor cerințele exploatării în săli de cinematografice, Academia va permite filmelor să se califice în afara țării de origine, cu condiția ca filmul să fie exploatat cinematografic în afara Statelor Unite și a teritoriilor sale cel puțin șapte zile consecutive într-un într-o sală de cinema cu circuit comercial cu intrare plătită.
  • Comitetul Executiv pentru filme de lung metraj ficțiune internaționale va continua să evalueze toate problemele legate de norme și eligibilitate.

REGULAMENT COMPLET

 

** Datorită pandemiei globale cauzate de coronavirus / COVID-19, toate datele și aspecte ce țin de regulament și eligibilității pentru 93rd Awards Academy pot fi modificate în baza reglementărilor naționale, a ordinelor guvernamentale și a celor mai bune practici determinate de Academie. **