Invitatie de participare la Festivalul International de Filme de Scurt Metraj Big Bang (BBISFF 2019) – Atena

Vă informăm că organizatorii Festivalului Internațional de Filme de Scurt Metraj – Big Bang International Short Film Festival, și-au propus ca pentru ediția din anul 2019 țara invitată la Festival să fie România, iar evenimentul să cuprindă și o Panoramă a Filmului Românesc de Scurt Metraj. Festivalul va avea loc în ultima decadă a lunii mai 2019, cu un program de 3 zile, la Cinemateca din Atena.

Detalii suplimentare despre Festival sunt disponibile la adresa http://www.shortfilm.gr/, iar despre compania organizatoare la adresa www.t-short.gr. Festivalul se află la a 3-a ediție cu organizare în sală, în perioada 2003 – 2016 Festivalul fiind organizat online. Detalii privind edițiile anterioare sunt disponibile la adresa http://www.bigbang.gr/

Cele 3 secțiuni ale Festivalului sunt:
1. Secțiunea de concurs la care se vor afla în competiție 35 – 40 de filme de scurt metraj (filme cu actori; filme de animație; filme documentare). Acestea trebuie sa fie selectate din 100 -150 de filme, care trebuie sa fie realizate în ultimii 5 ani de regizori români și să aibă până la 20 de minute.
2. Secțiunea de debut a marilor regizori, pentru care se solicită filmele de scurt metraj de debut ale marilor regizori români.
3. Secțiunea tematică, care va avea ca tema în acest an Sanatatea, filme de scurt metraj, din ultimii 5 ani, care nu au mai fost proiectate în Grecia.

Filmele care vor participa la Festival, vor fi distribuite de organizatori la cinematografele
partenere din Grecia.

Dl. Kyriakos Hatzimihailidis, Directorul Festivalului, cunoscut regizor grec, este interesat de participarea unui/unor regizori români la festivitatea de deschidere a festivalului și/sau la cea de închidere, precum și de posibilitatea ca unul din premii să fie acordat de partea română, spre exemplu, pentru premiul publicului, care se va stabili în urma votului pe site.
Persoanele interesate sunt rugate să transmită filmele prin e-mail la adresa kirhatz@t-short.gr data limita pentru primirea acestora este 20 februarie.

PAGINA OFICIALA FESTIVAL

LINK DOWNLOAD ANUNT