Festivalul de Film Românesc de la Londra: INIMI DISPĂRUTE 18 – 22 aprilie 2018, Cinema Curzon Soho

În perioada 18 – 22 aprilie 2018, la Londra se desfășoară cea de a XIV-a ediție a Festivalului de Film Românesc, sub titlul INIMI DISPĂRUTE. Proiecțiile au loc în spațiul cunoscutei săli de cinema din centrul Londrei: Curzon Soho.

Trailerul festivalului, realizat de firma Medium Rare, poate fi vizionat aici: https://vimeo.com/263932759

Festivalul prezintă producţii cinematografice românești de excepție: POROROCA (regia Constantin Popescu), BREAKING NEWS (regia Iulia Rugina), ANA, MON AMOUR (regia Călin Peter Netzer), MARIȚA (regia Cristi Iftime) și CHARLESTON (regia Andrei Crețulescu).

Vor fi prezenți la proiecțiile londoneze regizorii Cristi Iftime (Marița) și Andrei Crețulescu (Charleston), actorul Bogdan Dumitrache (Pororoca) și producătorii Bogdan Crăciun (Breaking News), Oana Iancu (Ana, Mon Amour) și Codruța Crețulescu (Charleston). Sesiunile de întrebări şi răspunsuri cu invitații speciali din România sunt găzduite de jurnaliștii britanici Ian Haydn Smith și Mike Phillips.

Festivalul de Film Românesc de la Londra (FFR) este un brand care a împlinit paisprezece ani. Istoria şi succesul său fac din Festivalul de Film Românesc unul dintre evenimentele culturale româneşti importante ale anului în Marea Britanie. Este un eveniment de tradiție, care se bucură de o audiență foarte dedicată.

“FFR este o iniţiativă independentă, non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări. Managementul festivalului este asigurat de compania britanică de consultanță artistică Profusion International. Suntem o organizație independentă, un mic grup de persoane pasionate și dedicate muncii lor, care țin să prezinte, an de an, un regal cinematografic românesc în Marea Britanie.
Scopul Festivalului de Film Românesc de la Londra este să comunice cu publicul, un public deschis, căruia îi face plăcere să celebreze succesul filmului românesc.”  (Ramona Mitrică, director festival)

Programul detaliat al festivalului poate fi consultat aici: www.rofilmfest.com

Miercuri 18 aprilie, 6.10 pm
POROROCA (regia Constantin Popescu)
Premieră în Marea Britanie. Proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul BOGDAN DUMITRACHE
Viața unui cuplu se schimbă radical când fiica mai mică este dată dispărută. Un film despre vină, durere, furie și deznădejde.
Actori: Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare, Adela Mărghidan, Ştefan Răuş, Ioana Flora

Joi 19 aprilie, 6.30 pm
BREAKING NEWS (regia Iulia Rugină)
Premieră în Marea Britanie. Proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu producătorul BOGDAN CRĂCIUN
O echipă de televiziune este implicată într-un accident în care cameramanul moare. Reporterul trebuie să facă un material ”in memoriam” despre coleg. Ce alegi să redai din viața unui om? Cât de departe merită să mergi pentru a-ți face meseria?

Actori: Andi Vasluianu, Voica Oltean, Ioana Flora, Oxana Moravec

Vineri 20 aprilie, 6.10 pm
ANA, MON AMOUR (regia Călin Peter Netzer)
Premieră în Marea Britanie Proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu producătorul OANA IANCU
După ce a câştigat Ursul de Aur cu filmul Poziţia copilului, regizorul Călin Peter Netzer revine pe marile ecrane cu un proiect ce explorează dinamica celor mai importante relaţii din viaţa unui om. Ana, mon amour este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu.

Actori: Diana Cavallioti, Mircea Postelnicu, Carmen Tănase

Sâmbătă 21 aprilie, 6.30 pm
MARIȚA (regia Cristi Iftime)
Premieră în Marea Britanie Proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul CRISTI IFTIME
Marița sau câte poveşti nostalgice pot încăpea într-o Dacie. Un film despre înstrăinarea profundă a unor oameni dintr-o familie obișnuită.

Actori: Adrian Titieni, Alexandru Potocean, Lucian Iftime

Duminică 22 aprilie, 3.00 pm
CHARLESTON (regia Andrei Crețulescu)
Premieră în Marea Britanie. Proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul ANDREI CREȚULESCU și producătorul CODRUȚA CREȚULESCU.
Charleston e povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, format din doi bărbaţi şi femeia pe care au pierdut-o amândoi, un love story neconvenţional cu parfum retro, un cocktail pop condimentat cu umor negru, emoţie şi cu o coloană sonoră eclectică.

Actori: Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Victor Rebengiuc, Ana Ciontea, Dorian Boguță, Andreea Vasile

—————–
Festivalul de Film Românesc de la Londra este organizat de compania britanică Profusion International Creative Consultancy, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România şi Cinematografele Curzon din Londra.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni

Evenimentul este susținut de Gateville, Traduceri Autorizate, ROMANi-ONLiNE.co.uk, Profusion Romania
—————–
www.rofilmfest.com
press@rofilmfest.com
Facebook.com/RoFilmFest
Find us on Twitter @RomanianFilmLDN
Vimeo.com/RoFilmFest