COMUNICAT DE PRESA PRIVIND ADERAREA CANADEI LA EURIMAGES


COMUNICAT DE PRESA
PRIVIND ADERAREA CANADEI LA EURIMAGES

 

 

CANADA se alătură celor 37 state europene membre ale Eurimages, Fondul Consiliului Europei pentru sprijinirea coproducțiilor cinematografice , Fond care distribuie anual 25 milioane euro pentru coproducerea , distribuția și exploatarea operelor cinematografice.

EURIMAGES și-a deschis porțile către țările non-europene în decembrie 2013 și CANADA este prima țară care a profitat de această oportunitate.

„ Aderarea CANADEI marchează o nouă etapă pentru EURIMAGES “ , a declarat Președinta Fondului Catherine Trautman , “ ceea ce va permite întărirea legăturilor deja existente între industriile cinematografice din Europa și Canada. Suntem convinși că aderarea Canadei va favoriza încheierea de parteneriate creative inovatoare și noi ne bucurăm să conlucrăm cu omologii canadieni “.

“ CANADA este mândră că a devenit prima țară din afara Europei care a aderat la Eurimages , Fondul de sprijinire al cinematografiei. Guvernul nostru a înțeles importanța de a ne sprijini creatorii pentru a avea acces la publicul internațional și suntem bucuroși să aprofundăm relația Canadei cu partenerii europeni “ , a declarat doamna Melanie Joly , Ministru Patrimoniului Canadian.