PREMIUL EURIMAGES ,,Lab Project ,,


PREMIUL EURIMAGES ,,Lab Project ,,

 

Eurimages – Fondul Consiliului Europei a decis sa se asocieze cu 4 festivaluri europene pentru a crea Premiul Eurimages ,,Lab Project,, ,premiu destinat proiectelor inovatoare care explorează noi forme de exprimare artistică.
Premiul în valoare de 50.000 euro va fi decernat de Festivalul International de Film Karlovy Vary,Festivalul International de Film de la Haugesund,Festivalul International de la Salonic si Festivalul de Cinema European Les Arcs,în cadrul iniţiativei ‘’ Works in Progress ‘’.
Pentru a fi eligibil, fiecare proiect trebuie realizat in intregime într-un stat membru Eurimages , trebuie să participe la unul dintre evenimentele enumerate mai sus şi să prezinte o formă de cooperare internaţională între cel putin 2 ţari.
Acest premiu – unul per festival – va fi decernat de un juriu international de profesionişti ai cinematrografiei şi membrii Eurimages unui numar de 4 proiecte inovatoare pe an. Secretariatul Eurimages va proceda la semnarea unei convenţii cu câştigătorul premiului.
Cineaştii vor avea astfel posibilitatea de a-şi termina fimările şi/sau post-producţia filmelor realizate şi/sau produse în afara cadrului cinematografic traditional, atât din punct de vedere al dramaturgiei şi/sau al producţiei.Proiectele vor fi selecţionate pe baza materialului filmat deja existent în cadrul iniţiativelor ,,Works in Progress ,, organizate de festivalurile mai-sus amintite.
Cu acest premiu Eurimages ,, Lab Project ,, ,Fondul îşi exprima dorinţa de a investi in noi forme de cinema şi de a participa activ la reînnoirea cinematografiei europene.