Proiecte Spania / Mexic


Actualizare condiții Ventana del Cine Madrileño

 

 

Organizatorii proiectului Ventana del Cine Madrileño anunță actualizarea condițiilor de participare la acest proiect. Astfel, producătorii pot transmite proiecte de lungmetraj (de ficțiune, documentar, de animație etc.) care propun proiecte deschise colaborarării internaționale, fără ca acestea să implice în mod necesar elemente spaniole/mexicane. Vor prima calitatea proiectului și deschiderea acestuia către colaborare internațională.

De asemenea, termenul-limită de transmitere a fișei de proiect completate s-a prelungit până la data de 30 iunie.

 

 

Ventana del Cine Madrileño se desfășoară la Madrid în perioada 15-17 septembrie și este un proiect organizat în colaborare autoritățile locale din Madrid (Comunidad de Madrid), Madrid Film Commission și Asociación Madrileña del Audiovisual cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Madrid.

 

 

OBIECTIV: Scopul acestor trei zile de întâlniri profesionale este acela de a identifica posibile căi de colaborare între producătorii din domeniul cinematografiei din România, Spania și Mexic.

 

 

DESFĂȘURARE: Pe durata celor 3 zile se vor organiza prezentări, workshop-uri, sesiuni de pitching și întâlniri directe între producătorii participanți. De asemena, participanții vor vizita una din locațiile de filmare emblematice pentru cinematografia spaniolă aflate în Comunitatea Madrid. Reprezentanți ai instituțiilor din cele trei țări vor prezenta modalități de finanțare ale coproducțiilor.

 

 

PARTICIPANȚI: Din fiecare țară vor fi invitați 10 profesioniști din domeniul cinematografiei.

 

 

Pentru 7 din cei 10 profesioniști prezenți, respectiv producătorii ale căror proiecte vor fi selectate, organizatorii asigură toate costurile de deplasare (transport, cazare, masă). Pentru 3 dintre participanți, respectiv reprezentanți ai instituțiilor și asociațiilor de producători, organizatorii asigură cheltuielile de cazare și masă.

 

 

SELECȚIE PARTICIPANȚI: Producătorii interesați trebuie să completeze formularul atasat acestui anunt (“FACT SHEET”) și să îl transmită până la data de 30 iunie 2016 la adresa de email diana.internacional@amaudiovisual.es. si asalcudeanu@yahoo.com

 

 

Mai multe detalii despre Ventana del Cine Madrileño: http://www.amaudiovisual.es/ventana-cine

 

 

Prima versiune a anuntului

 

 

Intre 15-17 septembrie a.c, are loc la Madrid, VENTANA DEL CINE MADRILENO, eveniment care isi propune sa organizeze o reuniune profesionala cu scopul de a consolida posibilele cai de colaborare intre producatorii din domeniul cinematografiei.

 

 

Fiecare editie va avea cate 2 tari invitate.Din fiecare tara vor fi invitati 10 profesionisti din domeniul cinematografiei.Anul 2016 are drept tari invitate Romania si Mexic.

 

 

Pe durata celor 3 zile se vor organiza prezentari, workshop-uri si intaniri directe intre producatorii participanti.Participantii vor primi inainte de data inceperii evenimentului un dosar cu propunerile de proiecte provenite din cele 3tari(Spania,Mexic,Romania) precum si un formular de participare(atasat).

 

 

Cei interesati sunt rugati sa complecteze formularul si sa-l trimita la adresa de mail: asalcudeanu@yahoo.com pana la data de 15 iunie a.c..

 

 

Se va stabili un calendar de predare a proiectelor (propuneri de proiecte care sa implice intr-un fel Spania sau Mexicul, sau in care unul din personaje sa fie din Spania, Mexic sau sa cuprinda scene care se petrec in Spania, Mexic, povesti legate de istoria locala etc)

 

 

Selectia proiectelor de coproductie propuse de producatorii romani trebuie sa se incheie pana la jumatatea lunii iulie a.c.
VENTANA DEL CINE MADRILENO isi va asuma cheltuielile de transport pentru 7 din cei 10 membri ai fiecarei delegatii precum si cheltuielile de sejur pentru toti cei 10 membri ai delegatiei.

 

 

Asteptam propunerile dvs.

 

DOWNLOAD FORMULAR