Les Films de Cannes à Bucarest
Articol din 26-10-2013

cannes_wide
În perioada 25 – 31 octombrie va avea loc cea de-a patra ediție a evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest.  Câteva zeci de pelicule se vor regăsi anul acesta în program, majoritatea premiere naționale ale unor filme din selecția oficială pe 2013 a festivalului de la Cannes, întâlniri cu regizori și masterclass-uri la Cinema Studio, Cinema PRO și Cinema Elvira Popescu.

Festivalul va începe cu proiecții de scurtmetraje românești care au fost prezente la Festivalul de la Cannes din acest an: ”În acvariu”, regia Tudor Cristian Jurgiu – Premiul al III-lea Cinéfondation și ”O umbra de nor”, regia Radu Jude – Quinzaine des Réalisateurs.

Celor peste 20 de filme aduse anul acesta din selecţia Festivalului de la Cannes li se adaugă: “Fruitvale Station”, în regia lui Ryan Coogler, dublu premiat la Sundance cu “Marele Premiu al Juriului” şi “Premiul Publicului” şi distins la Cannes cu “Prix de l’avenir”, la secţiunea “Un Certain Regard”.

În onoarea lui Steven Spielberg, care a fost selecţionat, de-a lungul timpului, în competiţia pe care a prezidat-o anul acesta la Festivalul din Franţa, “Les Films de Cannes à Bucarest” vine cu peliculele de început ale regizorului şi producătorului american.

“Les Films de Cannes à Bucarest” a fost inițiat în anul 2010 de regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux.
Detalii despre filme și program pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului www.filmedefestival.ro.

Articol precedent
Articol urmator