Toti copiii Domnului
Articol din 09-10-2013

toti_copiii_domnului_wide

Păvălaş stă întins pe iarba în parc şi scrie într-un caiet : “O mamă dispărută…ochi albaștri…”; a plecat şi nu s-a mai întors. O întâlnește pe Alina (Alina Țurcanu), întrebând-o şi pe ea: “Ați văzut-o?”

Alina şi soţul ei Peter (Michael Ironside), şi-au pierdut fiul într-un accident de maşină. Au venit în Republica Moldova, locul unde s-a născut Alina, cu dorința de a adopta un copil. Privindu-l pe Păvălaş își aminteşte de fiul pierdut…aceeaşi vârstă.

Irina (Ina Surdu) a fugit din Italia și s-a întors acasă pentru a-și găsi copilul. Se întâlnește cu prietena ei, Tatiana (Rodica Oanța), și pleacă împreună în Transnistria în căutarea lui Păvălaş (Transnistria fiind parte a Republicii Moldova unde este cantonată Armata a-14-a.) Cele doua femei trec prin multe întâmplări nefericite.

Din păcate, Bruno (Paolo Seganti), proxenetul, o găseşte pe Irina. Este de datoria lui să îi dea o lecţie “curvei”. Bruno are o părere foarte bună despre el… în fond, el nu le tratează aşa cum o fac alţi proxeneti. Ȋi oferă  Irinei un răgaz de trei zile, pentru a-şi vinde copilul şi a-i da înapoi banii investiți în ea. Bruno îi dă un ultimatum : Banii sau copilul, în caz contrar va vinde copilul pe piața neagră … are destule conexiuni.

Irina este îngrozită. Ea încearcă să-l țină departe de copilul ei şi în acelaşi timp incearcă să gasească o soluţie pentru Păvălaş.

Dar se întâmplă o tragedie . Irina moare în braţele fiului ei. A avut doar şapte zile la dispoziţie pentru a repara totul şi a-i dovedi fiului ei că dragostea ei pentru el nu va muri niciodată. Nu a vrut să îl părăsească….a fost forțată să facă acest lucru. Dar acum totul este tardiv.

Oare toţi sunt copiii Domnului?

Este oare povestea o ficţiune sau o realitate?

„Victimele traficului sunt mutate constant atât în interiorul cât şi înafara graniţelor U.E. şi sunt exploatate în toate mediile.” (EUROPOL)

„Traficul de fiinţe umane este ceea ce putem numi sclavia modernă, o afacere cu multe zerouri a crimei organizate internaţionale.” (INTERPOL)

“Estimarile  privind femeile şi copiii traficaţi în fiecare an pe piaţa sexuală şi pe piaţa muncii forţate variază între 700.000 şi 4 milioane” (UNICEF)

ALL GODS CHILDREN

Articol precedent
Articol urmator